Híreink Liszt Iskola

Csurgó Márta

Végzettségek

Angol-spanyol szakos tanár

E-mail: csurgo.marta@lisztferenc.hu

Egyetemi tanulmányaimat 2020 júniusában fejeztem be a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karnak angol- spanyol osztatlan tanári szakán. Azért döntöttem úgy hogy, erre a szakra jelentkezem, mert már általános iskolás korom óta tudtam, hogy pedagógus szeretnék lenni. A gimnáziumban második idegen nyelvként spanyolt választottam, és annyira megszerettem ezt a nyelvet az angol mellett, hogy nem volt kérdés számomra, hogy angol és spanyol tanár szeretnék lenni.

A Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolájában 2020 szeptemberében kezdtem meg nevelői munkámat. Nagyon örülök, hogy ebben az iskolában taníthatok, mivel általános iskolában én is ének-zene tagozatra jártam és kórusban is énekeltem. Az iskolában angolt tanítok alsó és felső tagozaton egyaránt. Az első három évfolyamnak angol szakköri foglalkozásokat is tartok. Mindemellett, a 7. és a 8. évfolyamnak spanyol szakkör is indult idén szeptembertől, amelyet én vezetek.

Óráimon igyekszem változatos tanítási módszereket alkalmazni, igazodva a tanulók tanulási stílusához. A tanításom során törekszem sokszínű, játékos, a tanulók érdeklődését felkeltő feladatokat tervezni és a modern technikai eszközöket is bevetni. Sokszor alkalmazok csoport-és pármunkát is. Egyik legfőbb célom a tanulók motiválása és a nyugodt, stresszmentes tanulási légkör kialakítása.