Híreink Liszt Iskola

7.b

Jelenleg tizenhatan vagyunk, 7 fiú és 9 lány alkotja kis közösségünket. Maroknyi a mi csapatunk, osztályfőnökünk szavaival élve: “Megfogyva bár, de törve nem…”, éljük az általános iskolások mindennapjait. Igaz, hogy lánytöbbség van, de azért a fiúkat sem kell ám félteni!
Sokat nevetünk, mert a fiúk nagy mókamesterek.
Egy kedves, összetartó közösség vagyunk. A mi osztályunkban mindenki jó valamiben. Hárman kiváló sportolók, a fiúk kedvenc időtöltése a ping-pong, a lányok jól énekelnek. Az iskolai musical bemutatóra heten jelentkeztünk, alig várjuk a tavaszi bemutatót!
Osztályunk befogadó, összetartó. A közösségi feladatok elvégzésében összetartunk. A tavalyi tanév néhány eredménye is ezt tükrözi: iskolai farsangon a “Tánccal a világ körül “- skót show-nk 2. helyezett lett a felső tagozatos produkciók mezőnyében; a májusi “Jó farkas” versenyben első helyezettek lettünk. Fontos számunkra, hogy környezetünk, osztályunk rendezett legyen. Évszakonként aktuális faliújsággal tesszük hangulatossá termünket. Idén az ebédlőben önkéntes feladatot vállaltunk, étkezés után a székeket összerendezzük.
Örülünk, ha új osztálytárs csatlakozik hozzánk, kedvesen és lelkesen fogadjuk őket, mindent megteszünk beilleszkedésükért.
Előfordulnak konfliktusok, viták. Beszélgetésekkel, csapatépítő játékokkal tompítjuk a feszültségeket. Sokat segít ezek feloldásában az osztályfőnökünk osztályfőnöki órákon, Krisztina nővér etika órákon, Marianna nővér “Tanulom magam” elnevezésű óráin.
Kedveljük a tanuláson kívüli programokat, feladatokat: zenei világnap, Jó farkas verseny, Mikulás-délután, akadályverseny, osztálykirándulás és még sorolhatnánk. Nagyon várjuk, hogy tavasszal végre eljuthassunk többnapos osztálykirándulásra, hisz negyedikes korunkban volt erre alkalmunk utoljára.
Szeretnénk az iskolai közösség egyik legjobb osztályává válni.
A bemutatkozást készítette:
Albert Zsófia Éva, Balog Virág Csilla, Nagy Nelli Noémi 7.b