Híreink Liszt Iskola

NTP-INNOV-21-0051

Liszt musical

Iskolánk pályázatot nyújtott be „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” címmel kiírt nyílt felhívásra, amelyen 5240000 Forintot nyertünk. A projektet 2021.08.16-2022.06.30. között valósítjuk meg.
A program célja a 6-14 éves gyerekek komplex, harmonikus fejlesztése a művészetek eszközeivel, a mesék, a zene, a képzőművészet segítségével. A komplex tehetséggondozó program során a tanulók irodalmi-drámai és ének-zenei komplex élő és online foglalkozásokon vesznek részt, amelynek eredményeként a Valahol Európában című musical bemutatója és a bemutatóra való felkészülés anyagaihoz kapcsolódó komplex digitális módszertani gyűjtemény kifejlesztése valósul meg. A bemutatóra való felkészülés egyrészt heti rendszerességgel megtartott próbákkal, másrészt digitális platformokon tartott foglalkozásokkal valósul meg. A musical-ben összesen 100 tanuló vesz részt, és hét pedagógus segíti a felkészülést. A Szegedi Nemzeti Színházzal kapcsolatban lévő táncművész vesz részt a táncok betanításában. Az elkészült anyagokat dokumentáló DVD a további évek során segíti az intézményban folyó tehetséggondozó munkát.

A program zárásaként 6 alkalommal megtartott musical előadás kerül megvalósításra. Az előadásban 9-14 éves korosztály vesz részt, akik az iskolánk diákjai közül kerülnek ki. Néhány szerepben pedagógusaink is megjelennek. A bemutató elsősorban a zenei tehetségterületen hasznosítható, azonban a művészeteken belül a színház-, tánc- és énekművészet is szerepet kap. A bemutatót bármelyik korosztály megtekintheti, a fiataloktól az idősebb korosztályig, mindenkinek tartalmas, színvonalas szórakozási lehetőséget jelent.

A programban vállaljuk, hogy a bemutatóra való felkészülés során a szülők, hozzátartozók bevonásával legalább 4 órás interaktív, élmény alapú csoportos foglalkozást tartunk amely bemutatja a foglalkozásokon folyó munkát, betekintést nyújt a szülők számára a drámapedagógiai foglalkozások menetébe. A szülők számára ezt az alkalmat 2022. március 4-én 8-12 óra között biztosítjuk.

A tehetséggondozó program tematikájához kapcsolódóan megvalósítunk 1 napos tanulmányi utat, amelynek része koncert/színház- vagy táncelőadás, meglátogatása, valamint múzeumpedagógiai foglalkozáson történő részvétel. Ez a tanulmányút segíti a résztvevőket a musicalelőadás profi színészek által történő előadásának megtapasztalására, ezáltal a szerepbe történő minél teljesebb beleélésre. A múzeumpedagógiai foglalkozás szintén a színház világát hozza közelebb a tanulókhoz. A program keretében az Operettszínház előadásában az Abigél című musical bemutatóját tekintik meg tanulóink 2022. február 23-án.

A projekt a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatásával valósul meg.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV

Sajtómegjelenések

Kérlek adj meg érvényes URL-t
Previous slide
Next slide