Híreink Liszt Iskola

NTP-INNOV-22-0042

Gyerekektől gyerekeknek

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2021-2022. évi cselekvési programja alapján innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósításának támogatására nyert iskolánk pályázatot 3 millió forint értékben 2022. szeptember 1. – 2023. június 30 közötti időszakra.

A pályázatban vállalt program célja a 6-14 éves gyerekek komplex, harmonikus fejlesztése a művészetek eszközeivel, a mesék, a zene, a képzőművészet segítségével. A komplex tehetséggondozó program során a tanulók irodalmi-drámai és ének-zenei komplex élő és online foglalkozásokon vesznek részt, amelynek eredményeként gyermekek által előadott, Burnett: Titkos kert című regényének játékfilm adaptációja valósul meg. A bemutatóra való felkészülés egyrészt heti rendszerességgel megtartott próbákkal, másrészt digitális platformokon tartott foglalkozásokkal valósul meg. A programban összesen 40 tanuló vesz részt, és hét pedagógus segíti a felkészülést.  Az elkészült filmalkotást felajánljuk olyan intézmények részére, amelyek sérült, beteg gyermekekkel foglalkoznak, illetve az SOS gyermekfalvak lakói részére. Célunk, hogy a játékfilmmel a gyerekeink felvidítsák a kis betegeket, hozzájáruljanak a lelki gyógyulásukhoz, ezáltal érzékenyítve a saját gyerekeinket is a mások segítése irányába.

A programban vállaljuk, hogy a bemutatóra való felkészülés során a szülők, hozzátartozók bevonásával legalább 4 órás interaktív, élmény alapú csoportos foglalkozást tartunk amely bemutatja a foglalkozásokon folyó munkát, betekintést nyújt a szülők számára a drámapedagógiai foglalkozások menetébe.

2023. április 5-én egy napos tanulmányutat tervezünk Etyekre a Korda filmparkba, ahol a gyerekek közelről ismerkedhetnek a filmkészítés alapjaival és fő technikáival. Ez hozzájárul a film, mint műfaj sajátosságainak megismeréséhez, és ezáltal az elkészült filmalkotás színvonalához.

Sajtómegjelenések