Híreink Liszt Iskola

Erasmus+ 2015

Helping you, helping me out: young Europeans in action

Iskolánk Erasmus + pályázat keretében pályázatot nyert a TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNYTÓL, és 2015. szeptembertől 2 éves együttműködési projektben vehet részt a következő országok iskoláival:
• Spanyolország (főkoordinátor) ICOD DE LOS VINOS
• Magyarország – Hódmezővásárhely
• Dánia – Nykøbing Sjælland
• Olaszország – Róma
• Lengyelország – Świerklany
• Litvánia – Alytus

A pályázaton a résztvevő 6 ország összesen 158.620 eurót nyert.

A projekt címe: „Helping you, helping me out: young Europeans in action”

Hat ország egy-egy oktatási intézményének hosszú távú stratégiai együttműködése és jó gyakorlataik cseréje, melynek fő célja a résztvevők kulcskompetenciáinak és készségeinek fejlesztése az egymástól tanulás, kisebb eredményeken való közös munka, innovatív módszerek alkalmazása, az eredmények összegzése és terjesztése segítségével. 

Kiemelt terület: kreatív konfliktuskezelés, kortárs mediáció, szabadidős tevékenységek szervezése, kommunikációs és kollaboratív készségek fejlesztése. A projekt célja az iskolák légkörének javítása, a konfliktusok felmérése, azok hatékonyabb kezelése. A munka során egymás kultúrájának, hagyományainak megismerésével a különböző országokban élő gyerekek közelebb kerülnek egymáshoz. További cél a tanulók angol nyelvi, és a befogadó országok anyanyelvén történő nyelvi kommunikációs kompetenciák, valamint az IKT képességek fejlesztése, innovatív módszerek megismerése.
A projekt keretein belül a tanároknak és tanulóknak lehetőségük van az öt ország valamelyikében külföldi tanulmányúton részt venni.

BEST PRACTICE GUIDE