6.b

Ha az osztálylétszámot (13 lány+7fiú) nézzük, valóban: elsős korunk óta – nagy bánatunkra – megfogyatkoztunk. De közösségünket tekintve, sokat formálódtunk, sok értékes tulajdonsággal gazdagodtunk.
Igazi kamasz társaság a miénk. Tele vagyunk állandó közléskényszerrel, ami sajnos nem mindig a tananyaggal kapcsolatos – tanáraink bosszúságára. Mondják: zajosak vagyunk…
Egy közös cél érdekében vagy a bajban mindig összefogunk. Példa erre az idei farsang is, ahol a skót show produkciónkkal a felső tagozatosok mezőnyében a 2. helyet érdemeltük ki. Tavaly és az idén is beleszólt a megszokott életünkbe a Covid 19. Tanárnak-diáknak egyaránt nehéz, de osztályunk próbál a legoptimistábban helyt állni a digitális oktatásban.
Szeretjük, ha környezetünk rendezett, hangulatos, hisz napjaink nagy részét itt töltjük. Külön kis csapat gondozza a tantermi faliújságot. Lelkesen készítettük el az iskolai faliújságot is októberben, kreativitásunkat megmutathattuk az iskola közösségének.
Osztályunk tanulói csoportbontásban tanulnak több tantárgyat is, ami nagyon jó, egyéni haladási tempót nyújt, de az osztály így kevesebb időt tölt együtt. Úgy szaporítottuk az együtt töltött időt, hogy hétfőnként mindnyájan részt veszünk Krisztina nővérrel és Erika nénivel a tanulásmódszertan foglalkozásokon. Nagyon szeretjük a közös játékokat, egyre jobban megismerjük egymást.
Részt veszünk a KÁVA drámapedagógiai műhely foglalkozásain. Bár ez online formában valósult meg, de kipróbálhattuk, milyen is színész-drámatanárokkal együttműködni.

Az osztályunkban mindenki jó valamiben.
Legjelentősebb eredményeink:
A Szent Margit rajzpályázatra osztályunkból hét tanuló adott be pályaművet.
A Diákok Őszi tárlatán Tóth Liza alkotása III. helyet érdemelt ki a város művészpalántáinak alkotásai között.
A magyar kultúra napjára készült filmben az egész osztály szerepelt
A farsang – “Tánccal a világ körül” skót show, melyben mindenki részt vállalt. Külön büszkék vagyunk Fazekas Zsomborra, aki operatőrként-vágóként állította össze a versenyfilmünket.
Fazekas Zsombor az 1848-as iskolai ünnepi műsor filmfelvételében és szerkesztésében nyújtott teljesítménye figyelemre méltó
A mindszenti Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár online népdaléneklési versenyén Kiss Mariann tanárnő felkészítésének köszönhetően eredményesen szerepeltek osztályunk képviselői:
Kiemelt nívódíj
Horváth Veronika – egyéni kategória
Albert Zsófia, Antal Zsófia, Pál Kata Panka, Papp Árnika Abigél, Sörös Hajnal
Borostyán, Tóth Liza – csoportos kategória