Híreink Liszt Iskola

Gärtner Erika

Végzettségek

óvodapedagógus, tanító

Tanítói szakhoz köthető Technika –életvitel – háztartástan műveltségterület és Tanítói szakhoz köthető Természetismeret műveltségterület

 

E-mail: gartner.erika@lisztferenc.hu

Gärtner Erika vagyok, egy kis Baranya megyei településről származom.

Baján, az Eötvös József Tanítóképző Főiskolán végeztem 1993-ban óvodapedagógusi, majd vele párhuzamosan 1994-ben tanítói szakon.

2006-ban szakvizsgáztam Szarvason, a Tessedik Sámuel Főiskola Pedagógiai Főiskolai Karán, majd 2010-2011-es szemeszterekben a Szegedi Tudományegyetemen a Tanítói szakhoz köthető Technika –életvitel – háztartástan műveltségterület és a Természetismeret műveltségterület képzéseit szereztem meg.

Közel 30 éve tanítok. Munkám során az ovisuli csoporttól 6.osztályig igen színes, sokrétű feladatokat, feladatköröket láttam már el. Voltam osztályfőnök, napköziscsoport-vezető, alsós munkaközösség-vezető, különböző szakmai pályázatok tagja, illetve szakmai vezetője, 5. és 6. évfolyamokon technika tanár, de ami a legfontosabb, tanítottam.

Számos szakmai, pedagógiai, informatikai továbbképzésen vettem részt az eltelt évek során, amelyek segítik a mindennapi munkámat, a tehetséggondozást, a felzárkóztatást.

Szakmai, pedagógiai munkámat áthatja a természetszeretet, a természetvédelemre való figyelemfelkeltés, érzékenyítés, a játékosság, s nem utolsó sorban a mindennapi olvasás fontossága, az olvasás megszerettetése. Fontos, hogy a gyerekek örömüket leljék az olvasásban, tanulásban, a közös vagy egyéni tevékenységekben, hisz általa fejlődnek, szórakoznak, töltődnek.

A Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolájában 2023 augusztusától kezdve dolgozom. Kedves, befogadó közösségbe kerültem, ahol igyekszem a művészeti és hitéleti szokásaikat megismerve, megtanulva aktív tagja lenni a tantestületnek.