Híreink Liszt Iskola

Konczosné Nagy Némedi Gabriella

Végzettségek

Magyar, történelem és hon- és népismeret szakos tanár

E-mail: konczosne.gabriella@lisztferenc.hu

Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végeztem magyar-történelem szakos tanárként. Több mint 30 éve dolgozom iskolánkban, ahol magyar nyelv és irodalom, történelem, hon-és népismeret tárgyakat tanítok. Az osztályfőnöki munkaközösség vezetője vagyok.

Az ötödik osztályomat vezetem osztályfőnökként, nagyon szeretem ezt a feladatkört, mert az oktatás mellett széles teret ad a nevelésre, a diákok formálására, érdeklődési körük alakítására.

Közel 20 évig az iskola irodalmi színpadával nagyszabású iskolai bemutatók részese lehettem. Magas színvonalú szakmai munka, tantárgyaim iránti elhivatottság, tehetséggondozás, felzárkóztatás jellemzi pedagógiai tevékenységemet.

Azt gondolom, hogy lehet diákjaink elfelejtik, amit tanítottunk nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat velünk. Emlékezni fognak a kedvességre, az együttérzésre, a törődésre. Emlékezni fognak arra, hogy szakítottunk időt rájuk, hogy meghallgattuk őket. Emlékezni fognak azokra a személyes történetekre, melyeket elmeséltünk magunkról, vagy közösen éltünk meg.