Musical

Iskolánk hagyománya, hogy négyévenként nagyszabású musicalbemutatót rendezünk. A bemutatókat profi rendezők és tánctanárok segítik. Az évek során a következő musical-eket mutatták be tanulóink:

1983 Aranycipellő

1994 Oliver

1996 A király kenyere és Suli-muri

1998 Padlás

2002 Dzsungel könyve

2006 Csongor és Tünde

2012 Abigél

2016 Isten pénze

Valahol Európában

A 2021-22-es tanévben iskolánk megnyitja kapuit egy újabb musical előtt! Egy gyönyörű, szívmelengető előadásra hívunk mindenkit! A hagyomány folytatódik, amely egy életre szóló élményt nyújt mind a szereplők, mind a közönség számára. A Valahol Európában című musical bemutatójára készülünk. A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft.-vel (www.proscenium.hu) kötött megállapodás alapján kerül előadásra.

Szeretnénk, ha minél többen jelentkeznének a 3-7. osztályokból. Sok énekes, táncos jelenet, komoly munka áll előttünk. A táncokat Nemes Roland koreográfus fogja betanítani, az énekeket pedig Orsi néni és Mariann néni. A darab rendezésében, a jelenetek kidolgozásában, a szövegek tanulásában, az egységes színpadi kép kialakításában Veronika nővér, Pintér Erika néni, Meszlényi Kriszti néni és Vargáné Zsuzsa néni segít. Az alsósok felkészülését Póthné Tünde néni és Julika néni segítik. A díszletek és jelmezek, logó kidolgozását pedig Kakuk Tücsi néni vállalta. 

Jelentkezni az ének tanár néniknél tudtok, csak a neveteket írjátok fel egy papírra és adjátok le, lehetőleg május közepére. A létszámot látva következik majd a meghallgatás. Egy kis énekkel, szöveggel készüljetek május végére. A pontos időpontot ki fogjuk május közepe után plakátolni a faliújságra. Mindenkit várunk szeretettel, akár énekelni, akár táncolni, vagy szöveges szerepben kíván részt venni. A szereplőknek lesz egy tábor június végén, ahol a szövegkönyvvel ismerkedünk, és néhány dalt tanulunk. A másik tábor augusztus végén lenne. Itt már táncos próbák színesítik a felkészülést. Ezután pedig meghatározott napokon fogunk találkozni, mely majd az órarend függvényében kerül beosztásra. Fontos, hogy aki jelentkezik, az azt is vállalja, hogy végig is csinálja, minden próbán ott lesz! Ha szereted a kihívásokat, itt a helyed!