Híreink Liszt Iskola

Mucsiné Szabó Ágnes

Végzettségek

Tanító, óvónő

E-mail: mucsine.szabo.agnes@lisztferenc.hu

Mucsiné Szabó Ágnes vagyok óvónői és tanítói diplomám van. Gyermekkorom óta pedagógus szerettem volna lenni. Szüleim is példaként szolgáltak e téren.  Tanításomban sok játékos, mozgásos feladatot építek be. A mesék megszerettetésével, azok feldolgozásával, tanulságaival fejlesztem a gyermekek személyiségét.

Alapvető feladatomnak tartom a már meglévő hagyományok megtartását és ápolását, valamint a hazaszeretetre nevelést. Törekszem arra, hogy minden gyermek jól érezze magát ebben az iskolában. Célomnak tekintem a lemaradók felzárkóztatását és a tehetséggondozást. Úgy gondolom a tanításhoz sok türelem, szeretet és megértés kell, amely meghozza gyümölcsét. Tanításomban elsődleges szempont a tanulás tanítása, az életre nevelés, a problémamegoldó képesség fejlesztése.

Pedagógiai munkámban a fokozatosság elve érvényesül, melyben építek a gyerekek már meglévő ismereteikre. Ahol a játékosság és az élmény elengedhetetlen. Örömmel tekintek a következő tanévre, az új kihívásokra.

Pedagógiai hitvallásom:

„A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.”

/ Tari Annamária /