Híreink Liszt Iskola

Bacsa Zsolt

Végzettségek

Tanító testnevelés műveltségterülettel

Gyógytestnevelő
UEFA B labdarúgó edző

E-mail: bacsa.zsolt@lisztferenc.hu

2001-ben végeztem a békéscsabai Tessedik Sámuel Főiskola tanító szakán, testnevelés műveltségi területen. Nagyon testhez állónak éreztem ezt a műveltségterületet, hiszen én magam is sportoltam, így a sport része volt a mindennapi életemnek. Tudatosan készültem a pedagógusi pályára, hiszem a legcsodálatosabb dolognak tartom, amikor a tudásomat átadhatom a tanítványaimnak, s az megjelenik az ő munkájukban.
21 éve tanítok, ebben az iskolában 2022 januárjában kezdtem el a munkámat.
Eddigi munkám során mindig nagyon fontosnak tartottam a jó osztályközösség kialakítását. Igyekeztem olyan programokat szervezni a gyerekeknek, amelyek segítenek a közösség összekovácsolásában. A jó közösség kialakítása a tanórákon is nagyon fontos szempont volt. Az óráimon rendszeresen alkalmazott kooperatív technikák is ezt segítették. A testnevelés órákon az egyes csapatjátékok is kiválóak voltak erre.
A tanóráimat mindig tudatosan tervezem meg. A tervezés során mindig figyelek a tanulók előzetes tudására, és a képességeikhez illő feladatokat állítok nekik össze.

A sport jelenleg is fontos szerepet tölt be az életemben, 2005 óta látok el edzői feladatokat a Hódmezővásárhelyi Futball Clubnál.