Híreink Liszt Iskola

Közlemény

Közlemény

A napokban olyan információ jelent meg a Promenád24 sajtótermék felületén, amely a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskoláját, ennek fenntartóját, a Domonkos Nővéreket egyúttal ezen szervezetek döntését, kapcsolatrendszerét hamis színben tünteti fel, így egyes vezetői kinevezést politikai szempontok szerint kíván értelmezni. Ezért írásban kértük a Promenád24 főszerkesztőjét a helyesbítésre, illetve a szóban forgó cikk eltávolítására. Mindezidáig erre sajnos nem került sor.
A Domonkos Nővérek. mint Fenntartó, az Iskola személyi döntéseit nem kívánja kommentálni, mert ezeket mindig szakmai alapon hozzák meg. Ennek megfelelően ezek sohasem politikai indíttatásúak, és a Nővéreket, az Iskolát, továbbá ezek közösségét mindig is távol kívánjuk tartani a politikától.
Bízva abban, hogy a Domonkos Nővérek a helyi közösségért végzett tevékenységei Hódmezővásárhely egészének, minden lakosának a javára szolgálnak, kérünk mindenkit, a jövőben a Nővéreket továbbá Intézményeiket szíveskedjenek ezen szerepvállaláshoz méltóan bemutatni, egyúttal bármilyen politikai színezetű pengeváltásból kihagyni.
Budakeszi, 2023. szeptember 8.
Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációja
Kakucs Irén Adél Petra OP általános főnöknő