Híreink Liszt Iskola

Szakmai nap Szegeden

Szakmai nap Szegeden
  1. október 15-én tantestületünk gyermekvédelmi projekt keretében továbbképzési napon vett részt. Az online világ kihívásai és az internetbiztonság témájában két előadó vezetésével mélyültünk el. Egyik előadónk Krnács András volt, aki a Szegedi Tudományegyetemen tanít és szakterülete az e-learning, a digitális tananyagok fejlesztése és a médiatudatosságra nevelés. Nagy szaktudását jó előadási stílusban közvetítette és az általa felvetett témák közös átgondolása nagyon hasznosnak bizonyult. Preszl Éva szakember Budapestről érkezett, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnál is dolgozik és a Legyél az internet ásza program kidolgozója, aki számos hasznos internethasználat tudatosságát segítő programot és játékot ismertetett meg velünk.

A kedves szülők számára is ajánlunk néhány oldalt:

  1. A digitális család oldalon érdemes megnézni, hogyan lehet a gyermekek számára az internethasználatról „házirendet” kialakítani:
    https://www.digitaliscsalad.hu/biztonsag/elozd-meg-a-vitakat-mar-a-nyar-elejen-tisztazzatok-a-digitalis-hazirendet
  2. A saferinternet oldalon a szülők hasznos előadásokat, videókat találhatnak az internethasználat tudatosságának témakörében:
    https://saferinternet.hu/Tippek-segedanyagok-videok/Szuloknek/oktatasi-anyagok

Programunk számára helyszínt a szegedi Katolikus Ház biztosított. Az öt órás továbbképzés után a Dómba látogattunk el, ahol Kondé Lajos atya vezetésével sok érdekességet tudtunk meg a székesegyházról.