Híreink Liszt Iskola

Vincze Éva

Végzettségek:
magyar szakos tanár és művelődésszervező

e-mail: vincze.eva@lisztferenc.hu

1997-ben végeztem a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán magyar szakos tanár és művelődésszervező szakon.

23 éve vagyok a pályán, a magyar nyelv és irodalom tanítása mellett napközivezetői, tanulószoba vezetői és osztályfőnöki teendőket is elláttam.

A Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolájába 2022 őszétől kezdve dolgozom. Nagy öröm számomra, hogy ebben az iskolában taníthatok, hiszen én is ide jártam, és meghatározó élményeket kaptam a tanáraimtól, és elsősorban nekik köszönhetem, hogy én is a pedagógus hivatás mellett döntöttem.

2011-ben gyakorlatvezető mentortanári végzettséget szereztem, mert fontosnak tartottam, hogy a megszerzett tudásomat a tanárhallgatóknak is átadjam.

2018-ban képesítést szereztem az etika tanítására a felső tagozaton.

Számos továbbképzésen vettem részt, amelyek segítik a munkámat a felzárkóztatásban és tehetséggondozásban. Szívesen és eredményesen készítek fel tanulókat különféle versenyekre.

A tanulási nehézségekkel küzdő tanulókra külön figyelmet fordítok, és hiszem, hogy az időben észrevett és megfelelően fejlesztett tanulók esetében elkerülhető, hogy iskolai kudarcok érjék a tanulás során.

Elsődleges célom, hogy a gyerekek örömüket leljék az olvasásban, hiszen ezzel az egyszerű és olcsó tevékenységgel egyszerre szórakozhatnak és tanulhatnak, fejleszthetik a szókincsüket, memóriájukat, koncentrációs képességeiket, kreativitásukat, és ezek a képességek elengedhetetlenek a többi tantárgy tanulása során is.

Osztályfőnökként arra törekszem, hogy tanulóim elfogadják egymást, legyenek tisztelettudóak a felnőttekkel és társaikkal egyaránt, és minden körülmények között hozzák ki magukból a maximumot. Mindent megteszek azért, hogy olyan becsületes és megbízható ember váljon belőlük, akik megállják a helyüket az élet minden területén, és büszkék legyenek arra, hogy Lisztesek voltak.