Híreink Liszt Iskola

Zagyi Orsolya

Végzettségek

Ének-magyar szakos tanár

E-mail: zagyi.orsolya@lisztferenc.hu

Ének-zene – magyar szakos tanárként végeztem Szegeden, a Juhász Gyula Pedagógusképző karon.

Tíz éve dolgozom ebben az intézményben, amelynek falai között tanultam én is gyermekkoromban. Az iskola szellemisége olyan hatással volt rám, amiért én is a zenét és a pedagógus pályát választottam hivatásomul.

Jelenleg a művészeti munkaközösség vezetője vagyok. A tantárgyam iránti szeretetből és elhivatottságból adódóan a klasszikus zenei nevelés híve vagyok, erre törekszem a mindennapi pedagógiai munkámban.

Hiszem, hogy a közös éneklésnek és zenélésnek – különösen gyermekkorban – hatalmas személyiségformáló ereje van. 2012. szeptemberétől karvezetői feladatokat is ellátok, a Kicsinyek kórusával számos városi és megyei zenei rendezvényen szerepeltünk nagy sikerrel. Legnagyobb büszkeségünk az „Arany diplomával” minősítés, amit 2018-ban kaptunk kitartó munkánkért. A klasszikus zene hagyományainak megőrzése mellett nyitott vagyok egyéb, más tipusú produkciók megvalósítására is, éppen ezért volt megtiszetlő feladat számomra az Isten pénze című musical zenei vezetőjeként is dolgozni.

Mire törekszem a hétköznapokban? A komplex művészeti nevelés által a tanítványaimból a legtöbbet kihozni, hogy merjenek bátran a színpadra kiállni.