Híreink Liszt Iskola

Zoltán-Palotás Márta

Végzettségek

Gyógypedagógus

E-mail: zoltan.palotas.marta@lisztferenc.hu

Nem pedagógus családból származom, mégsem volt soha kérdés számomra, hogy ezt a hivatást szeretném választani. Már középiskolai tanulmányaimat is pedagógia szakon végeztem, majd 2000-ben szereztem óvodapedagógus diplomát Kecskeméten. S bár úgy
éreztem, hogy az óvodás korosztály áll hozzám igazán közel, a tudásvágytól hajtva mégis újra tanulni kezdtem, és hét évvel később átvehettem a gyógypedagógus, tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos diplomát Szegeden.
A szegedi évek igazán szemléletformálók voltak számomra, így egyre inkább vonzott, hogy olyanoknak segítsek, akiknek a mindennapok feladatai nehézséget jelentenek. Ez adta az indíttatást, hogy fejlesztőpedagógusként kezdjek el dolgozni, így már az óvodások mellett iskolásokkal is foglalkozhattam. 2019-ben fejlesztő, differenciáló területen szakvizsgát is szereztem.
E két munkakörben eltöltött évek tapasztalatára alapozva vállaltam el, hogy ebben az iskolában gyógypedagógusként segítsem a nevelést, oktatást.
A gyermekek oly sokfélék, mindegyikükhöz más út vezet. Ezen utak megtalálását szeretném támogatni annak az elvnek a folyamatos szem előtt tartásával, hogy mindenkit éppen olyannak kell elfogadnunk és szeretnünk, amilyen.